Paarden en pony´s

In ons bedrijf rijden wij met KWPN ( Gelderse) tuigpaarden, Schimmels ( 4 stuks) en vosblessen ( ook 4) Tevens hebben we paarden in training staan en als ´hobby´ heb ik nog 2 B-Welshjes.

De pony´s:

  1. Mario, een welsh ( Bryan Storm x Ahabrim) geboren in 1994, 1.26 m. hoog,palomino kleur ( maar meestal met veel modder en mest vlekken) Sinds 2003 in mijn bezit. Mario is een slimme, ondeugende en soms ook luie pony. Tegen vreemden wil hij nog wel eens sjagerijnig kijken, behalve als je iets lekkers bij je hebt. Bij Mario is het meestal: of je vindt hem geweldig of je vindt hem een vervelende kwast. Mario is erg kijkerig en zeer voorspelbaar op de meest onvoorspelbare momenten !!
  2. Jelle, een welsh ( Dandy x Earth Q) geboren in 2003, 1,28 m. hoog, zwart van kleur ( zeer netjes en schoon altijd !!) Jelle is een brave, super lieve en vooral hele mooie pony die ik sinds 2005 in bezit heb. Ik heb hem zelf beleerd en hij heeft een heel lief karakter. In 2007 heb ik hem laten ruinen omdat het in het land tussen de andere paarden wat lastig werd. Jelle vindt heel weinig dingen eng en loopt overal langs, over en in als je dat van hem vraagt. Zéér cool dus !

Schimmels:

  1. Jerry, KWPN vader is Dobas Geboren in 1992 en sinds zijn 5e in ons bezit. Jerry is heel cool, soms wat drammerig echt nergens bang voor en erg beroemd zo rond 5 december. Hij loopt dan ook probleemloos langs 20.000 toeschouwers tijdens de St. Nicolaas optocht door het centrum van Amsterdam. Jerry was de eerste schimmel die we kochten na een vossen tijdperk van 20 jaar. Jerry heeft inmiddels een nieuwe baas, maar blijft gelukkig in ons midden.
  2. Kees, KWPN x Poolse hengst. Geboren in 1990 en sinds 1994 bij ons op stal. Kees is cool, werklustig, erg vriendelijk naar mensen toe en een sterke kracht achter in het vierspan ( als het moet trekt ie alles in zijn uppie) Kees is erg mooi met zijn lange manen en volle staart. Je moet bij hem wel altijd een flink sopje klaar staan want hij kan zich erg vies maken !
  3. Perry, KWPN vader is Dobas. Geboren in 1996 en woont sinds 2002 bij ons. Zij ( want het is een dame !!) is een prachtige schimmel van ca. 1.63. met behoorlijk grote flappers bovenop haar hoofd. Perry is gek op eten ( dat is te zien !!) en veranderd rond voedertijd dan ook in een tijgerin; oppassen geblazen dan. Verder is ze gewoon lief, soms ongeduldig en loopt meestal voorop in het vierspan. Oftewel: The Leading Lady
  4. Vincent, ( 2001)KWPN vader is Ahoy. Vincent is als hengst gekomen op 3 jarige leeftijd ( inmiddels geruind) en is door drukte in het bedrijf wat laat beleerd ( op zijn 5e) Daarentegen pakte hij dat zeer makkelijk en goed op. Vrachtwagens, kranen , trekkers … hij beweegt niet eens zijn oren als ie er langs loopt. Super mak maar soms nog wat ongeduldig ( zal wel in de leeftijd zitten)

Vossen

  1. Harry , KWPN, vader Pygmalion De oudste op stal ( 1989) woont al 15 jaar bij ons. Werkt alleen hard op de belangrijke momenten want normaal gesproken laat hij het werk liever aan zijn spangenoot over. Harry is ook dol op eten en heeft dan ook als bijnaam Vliegdekschip, want hij is zo breed dat je er zowat met een vliegtuig op kunt landen.
  2. Monty, Kwpn, vader Monty ( 1994) is een ex-concourspaard en was in het begin niet te benaderen. Vooral voor mensen was hij erg bang ! Inmiddels is zijn vertrouwen naar ons gewonnen maar hij is wel altijd op zijn hoede. Als Jack hem hoefijzers onder slaat hoeft er echt niemand toe te kijken want dan durft hij geen voet op te geven. Monty is nergens bang voor maar heeft gezien zijn concours tijdperk wel een gigantische hekel aan geluids installaties.
  3. Rocco ( 1998) KWPN, vader Fortissimo. Rocco hebben we gekocht als 6 jarig paard. De omstandigheden waarin hij zich bevond waren echt verschrikkelijk. Hij was vreselijk mager, brokkelige hoeven en er zat zoveel stront aan zijn billen dat ie 2 dagen moest inweken om het eraf te krijgen en ….. zie daar er kwam een prachtig mooi groot paard te voorschijn ! Erg braaf, nergens bang voor en zenuwen zijn bij hem niet te vinden. Rocco is erg goed te rijden door beginners door zijn gemakkelijke mond.
  4. Willem II ( 2003), KWPN, vader Fortissimo x Zakerno. Willem hebben wij onlangs als 4 jarige hengst aangekocht en is inmiddels geruind. Hij is heel cool van karakter en ook nog speels. Met zijn mooie lange benen kan hij een echt tuigpaard showtje weggeven en is dan in een paar passen ver weg. Het ziet er naar uit dat Willem ook een braaf menles paard gaat worden en als spangenoot van Rocco ( ook 3 witte benen) het ideale coach-paard.
terug naar boven

Schone paarden

Al onze paarden worden bij wedstrijden, evenementen en bruiloften grondig schoon gemaakt. Immers zand en modder kunnen lelijke schuurplekken onder het tuig veroorzaken. Biotex en de hoge druk reiniger zorgen ervoor dat de paarden(benen) echt wit zijn. De hoge drukreiniger vinden de paarden heerlijk met het lauwwarme water en masserende waterstraal !!!

terug naar boven

Stageopleiding

Onze bedrijven ( Koetsencentrale en Meninstructrice) zijn aangesloten bij Aequor Erkende opleidingsbedrijven en tevens voeren wij het veiligheidscertificaat. Hierdoor is het mogelijk om jonge mensen die in opleiding zijn voor dierverzorging of paardenhouderij een goede, leerzame en afwisselende stageplek aan te bieden en zodoende uitgebreide kennis en ervaring op te doen omtrent het rijden met paarden en koetsen. De werkzaamheden in ons bedrijf zijn zéér divers en zeker niet saai ( wij mesten 1x per week met de shovel uit !) Dus: ben je handig met paarden en wil je een bijzondere en leuke stageplek: bel dan voor meer info.

terug naar boven

ontworpen door: studio immo